jailani, peguam, ustaz, islam, syariah, undang-undang, law

HIJRAH KAMI DI DURHAM, UK

DURHAM MATRICULATION

DURHAM MATRICULATION

Saya bersama rakan-rakan Muslim dari Perancis, Libya, Singapura, Turki, Kanada & Jordan yg sama-sama menuntut di Durham Universiti. Gambar ini diambil selepas Matriculation Ceremony di Durham Cathedral.

DURHAM 2009 148

Kami sekeluarga. Semoga anak-anak ini menjadi anak yg soleh. Gambar ini diambil di hadapan St. Mary’s College.

22 responses

  1. Cikgu

    Rindunya dengan sahabatku Residah. Semoga ustaz sekeluarga selamat dan bahagia dalam rahmat dan redha Allah hendakNya.

    24/10/2009 at 10:28 am

    • ustjai

      Tkasih cikgu. Shidah x dpt access internet lg. Mungkin seminggu dua lagi.

      26/10/2009 at 7:44 pm

  2. Nasir _Penang

    Patutla lama tak dengar dan nampak slot kuliah ustaz kat penang….rupa rupanya ustaz sambung belajar…….doakan ustaz berjaya dan cepat balik malaysia….

    26/10/2009 at 10:23 am

    • ustjai

      Terima ksih sbb doakan saya berjaya. Tapi, bab cepat balik tu, rasanya, lambat balik hehe. Hijrah yg agak lama di sini

      26/10/2009 at 7:43 pm

  3. asma_wie

    seronoknye tgk family abe jai kt durham..semoga sihat2 selalu hendaknya,..Amin..salam 1 bukit marak utk abe jai sefamily..

    27/10/2009 at 12:11 pm

  4. as

    a’kum….ust…kirim salam pd k shidah…bila la dpt jumpa dia semula….semoga ust n keluarga berjaya di sana.

    31/10/2009 at 11:37 am

  5. Zul

    terbantut pengajian saya bab Qanun Jinayah Syariah, harapnya dapat diasambung semula selepas ustaz balik dari UK

    01/11/2009 at 11:06 pm

  6. Zizou

    huih, futher studies.
    but pls do some update here
    esp on ur mate Dr. Asri arrest

    Best wishes

    02/11/2009 at 10:36 pm

  7. zul-Bandar Putra Bertam

    Salam Ust, Jai,
    Kami jemaah suaru as-salikin mendoakan kejayaan dan keselamatan ust. keluarga di UK.

    07/11/2009 at 3:16 pm

    • ustjai

      Zul, sampaikan salam saya dan permohonan maaf saya kpd rakan2 dan jemaah surau as-salikin sbb tak sempat beramah mesra sebelum saya berangkat ke UK. Byk sangat urusan dan hal2 lain yg menyebabkan hasrat saya utk bertemu semua rakan dan para jemaah terbantut. Insya Allah di lain masa kita akan berjumpa lagi. Terima kasih atas segala kebaikan yg dicurahkan kepada saya oleh para jemaah Surau Al-Salikin.

      10/11/2009 at 3:58 am

  8. salam,ust mcm mana tinggal di tempat org? ana doakan ust berjaya dan selamat, dr pemuda sg ara

    14/11/2009 at 10:35 pm

    • ustjai

      Shidi, camana rakan2 di Sg Ara? Sebenarnya byk sangat kenangan di Penang tu. Terima kasih atas segala layanan baik enta & kawan2 di Penang.
      Di sini seronok ada dan tak seronok pun ada. Biasalaa mana2 pun mcm tu laa.

      15/11/2009 at 12:28 am

  9. khalati69

    Askm, Ustz Jai sekeluarga …. semoga sentiasa di berkati Allah SWT, terkejut juga baca entry kali ni dan tengok gambar family Ustz Jai dah ke Durham, apapun semoga berjaya meraih ilmu yag dicari di sana. InsyaAllah, Inna ALLAh maa Sobirin.

    20/11/2009 at 3:35 am

    • ustjai

      Kak Na, Shidah sampaikan salam. Dia misplaced no hp. Nanti dia email utk teruskan hubungan.

      20/11/2009 at 7:29 am

  10. abdul munir

    Salam… buat sahabatku di Perantauan.Ana doakan Anta n Family berada dalam Rahmat Allah hendaknya.

    03/02/2010 at 9:29 am

    • ustjai

      Jazakumullah.. enta kat mana la ni?

      03/02/2010 at 3:30 pm

  11. abdul munir

    Ana masih still kat Mah.Lik Lau.

    04/02/2010 at 3:54 am

    • ustjai

      Kalau bisnes / projek ok, enta tak mau tinggal ke Mah. Lik. Lau tu?

      07/02/2010 at 4:12 pm

  12. MASRUDIN

    Assalamualaikum… ustaz ..apa khabag…. ingat lagi kami…. semoga berbahagia dengan penghijrahan ustaz… nampak gambag tu seronok…. kami pula on the way but not up north but down under… semoga kita saling berhubungan lagi… insya allah.

    07/02/2010 at 3:59 pm

    • ustjai

      Ingaaat.. lama ke kat UK?

      07/02/2010 at 4:10 pm

  13. MASRUDIN

    Bukan UK ustaz…. but may be aussie kot…. back to the original plan yang tertangguh 3 tahun yang lalu… mana ok lagi uk ka aussie ka pada pandangan ustaz???

    07/02/2010 at 4:15 pm

  14. ustaz munir

    salam…anta apa khabar projek apa tu…

    12/02/2010 at 6:36 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s