jailani, peguam, ustaz, islam, syariah, undang-undang, law

GERAK JARI KETIKA TAHIYAT

Oleh,
Ahmad Jailani Abdul Ghani
04/06/2009
http://www.ustjai.wordpress.com

Para ulama’ memiliki dalil mereka yang tersendiri, tentang bagaimana caranya menggerakkan jari dalam solat ketika tasyahud, apakah menggerakkan jari atau menggerak-gerakkan jari.

Bagaimana anda menggerakkan jari ketika tashahud / tahiyyat dalam solat?

Adakah jari anda naik turun naik turun?
Betul ke macam tu?
Adakah anda hanya mengikut-ngikut kawan anda semata-mata, dia gerakkan jari, maka anda juga ingin menggerakkan jari mengikut “stail” kawan anda?

Ingin lihat cara yang lebih tepat sebagaimana yang ditunjukkan oleh Sheikh Muhammad Nasiruddin Al-Albani?

Sila klik di bawah,

Sekian,

Ahmad Jailani Abdul Ghani
04/06/2009
http://www.ustjai.wordpress.com

5 responses

  1. mr.ph

    salam
    minta tolong boleh ustaz terangkan dalil gerakkan jari tersebut ?

    04/06/2009 at 12:18 pm

  2. Gerak-gerak jari masa tashahud ni fiqh aliran wahabi … boleh ustaz beritahu cara tashahud fiqh syafie dan yang sewaktu dengannya … sebab itulah yang kita amalkan dulu dan sekarang ….

    08/06/2009 at 10:13 am

  3. GER

    mananya jai…. can u pls forward me the file ke web ke..jangan peduli la sapa2 yang nok label org tu asalkan ada bukti nabi buat

    09/06/2009 at 10:22 am

  4. GER

    Jai, this my mail…. blog aku nak gak ke? he he

    13/06/2009 at 11:09 pm

  5. nurul

    ustaz, betul ke mcm tu.. bkn naik lps turun balik??.. hishhh.. baru tau ni.. rasanya imam2 pun buat salah lah

    21/07/2009 at 5:29 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s